To unge læser digte sammen

Verdens Poesidag - World Poetry Day

14.03.24
Udstilling af dine og personalets yndlingsdigte

Den 21. marts fejrede vi Verdens Poesidag.

Hvorfor fejrer vi Verdens Poesidag

Med dagen ønsker Unesco, som stiftede dagen i 1999, at støtte og hylde sproglig mangfoldighed, at give en stærkere stemme til de mange truede sprog i verden og at skabe opmærksomhed om læsning, undervisning, skrivning og publicering af poesi over hele verden.

Hvad kan poesi?

Det er sund gymnastik for de små grå, når digtet i sin kompakte, intense form taler direkte til sanserne og folder en hel verden af stemninger, følelser og tanker ud, som ellers kun er uhåndterlige og abstrakte. Og så kan du læse et digt i løbet af ganske få minutter; når du sidder en stille stund over en kop kaffe, venter på bussen, eller før du går i seng.

Der skal ikke mange sætninger til, før du finder en litteraturoplevelse, der kan give genlyd resten af dagen - eller faktisk resten af livet.

Vi vil gerne være med til at vise, at digte og poesi ikke er en uddateret kunstform, men noget, som kan give mennesker et fælles sprog. Netop fordi digte kan rumme det eksremt personlige og samtidig det almene, kan det fortælle os noget om at være menneske. Uanset hvor man kommer fra, stiller man de samme spørsgmål og gennemlever de samme føleleser.

Må vi låne dit yndlingsdigt eller din yndlingssang?

Vi fejrede Verdens Poesidag, som i år faldt på en torsdag, ved at udstille borgernes og bibliotekspersonalets yndlingsdigte på Vejen Bibliotek.

Udstillingen er nu flyttet til Holsted Bibliotek, og du kan stadig sende dit yndlingsdigt til holbib@vejen.dk og dit fornavn (du kan også være anonym) eller aflevere det på biblioteket, så hænger vi digtet op på vores poesivæg.

Digtene kan ses i både betjent og selvbetjent åbningstid.

This is how we celebrate the day

We celebrated World Poetry Day, which this year fell on a Thursday, by exhibiting citizens' and library staff's favorite poems at Vejen Bibliotek. Now the poems have been moved to the library in Holsted.

Send your favorite poem to holbib@vejen.dk and your first name (you can also be anonymous) or drop it off at the library and we will create a poetry wall with all the poems.

The poems can be seen during staff and self-service opening hours.


Se og hør Victor fra Greve Bibliotek komme med gode fifs til, hvordan du selv kommer i gang med poesien.

 

Materialer