Finland - en rejse i litteraturen

18.02.21
Når vi nu ikke kan rejse i virkeligheden, så rejser vi ud i litteraturen. Denne gang tager vi til landet med de tusind søer - Finland.

Kom med på en rejse til Finland. Landet med de store skove, kolde vintre, kolossale afstande, dejlige skærgårdsøer, voldsom historie, top-moderne teknologi – og en righoldig litteratur.

Her er samlet nogle meget forskellige stemmer – de fleste er finske forfattere og en enkelt fra Norge, men alle giver de fascinerende billeder fra det finske.

Finske bøger er både dybsindige, smertefulde, fulde af humor; også den skæve og satiriske. Læs f.eks historien om de 3 damer fra plejehjemmet som nyder hinandens selskab og Helsinkis bedste arkitektur, mens de udfordres af en tvivlsom ældrepleje.

Et indblik i Finlands nære fortid får man i Kjell Westös: Luftspejling 38 som trækker tråde tilbage til den finske borgerkrig – en fremragende og spændende roman. Skal det være rigtig vinter kan du læse nordmanden Roy Jacobsens fine og lavmeldte fortælling Huggerne om særlingen Timmo og hans hold af russiske brændehuggere under vinterkrigen og til sidst kan du glæde dig til en lang sommer på en ø i skærgården sammen med Tove Janson.

Materialer