Skriver du opgave?

22.02.21
Er du i gang med en større opgave på STX, HHX eller HTX?

Hvilke muligheder har du?

Gennem bibliotekets hjemmeside netmedier har du adgang til mange gode kilder, som kan bruges i din opgave.
Skriv til os på vejbib@vejen.dk hvis du har problemer med at søge i kilderne eller spørgsmål til de gode kilder.

OBS: Det gælder for adgang til de fleste netmedier, at du skal bo i Vejen Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem.
Bor du ikke i Vejen Kommune, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder. Er du ikke låner endnu, så opret dig HER med NemID.

Få hjælp fra en bibliotekar
Skal du i gang med en større opgave eller et projekt, og har du behov for hjælp eller vejledning ved informationssøgningen, har du mulighed for at få hjælp af en bibliotekar, som afsætter tid til netop dine behov og hjælper dig med at finde bøger, artikler og relevante internet-oplysninger.
Skriv en mail til vejbib@vejen.dk hvor du oplyser emne og fag for opgaven. Vi besvarer mails alle hverdage mellem 10 og 16. 

Digitale kilder 

Hvilke kilder, der er relevante for dig, afhænger helt af dit emne. Men der er nogle generelle kilder, som du kan have glæde af, uanset om dit emne er industrialiseringens historie, brugen af doping i sportens verden, eller du skal analysere en film.

  • Faktalink er et must og det bedste sted at starte. Her findes information om stort set alle emner på dansk. 
     
  • MasterFile kan anbefales, hvis du har ledt forgæves på Google. Her er artikler på engelsk om næsten alt mellem himmel og jord. Husk at du skal oversætte dit søgeord til engelsk. 
     
  • InfoMedia Her finder du et stort online mediearkiv med artikler fra danske aviser og magasiner.  Under lockdown har du adgang med dit bibliotekslogin.
  • Bibliotek.dk har online adgang til mange avisartikler m.m.

Andre gode kilder

Informationssøgning 

Informationssøgning er en vigtig integreret del af opgaveprocessen. Du skal opsøge viden for at kunne skrive en god opgave. Vi har i bibliotekssamarbejdet udviklet en række tips, som vi tænker, at du kan have glæde af. Det er komplet med how-to videoer og generelle søgetips, til hvordan du får mere ud af Google. Klik her for at komme videre! 

Den gode litteraturliste 

Inden du kan aflevere din opgave, skal du sikre dig, at du har styr på din litteraturliste. Hvis du er usikker på, hvordan du skal gribe det an, kan du prøve at se på litteraturlisteautomaten, som hjælper dig på vej. Klik her for at tjekke den ud! 

Spørg biblioteksvagten 

Går du helt i stå med hensyn til at finde kilder, har du også mulighed for at kontakte Biblioteksvagten, som er åben i hele bibliotekernes lukkeperiode. 
 

Du kan se en oversigt over alle vore digitale adgange her på sitet under Netmedier.