Bogstak

Personalet læser i februar

16.02.24
Har personalet haft ferie så der er blevet læst mere end de plejer i februar måned? Læs med her og find ny inspiration til din egen læsning.

Mette S-P læser 'Eva'

Jeg kan anbefale jer at læse Louise Østergaards roman ’Eva’ der foregår i Lønstrup ved Vesterhavet.
Romanen handler om Eva, der har boet i London og Østrig, men nu bor i København, hvor hun er blevet en kendt person, fordi hun har udgivet en delvis selvbiografisk roman, som er blevet en bestseller. Eva har lige mistet sin mor, der er død af kræft som 55-årig, og Eva må vende tilbage til sin hjemby for at sørge for begravelsen og sætte morens hus til salg.
Her møder hun en række af de personer, hun kender fra sin barndom, bl.a. ekskæresten Morten, som hun stadig er gode venner med og klassekammeraten Christina, som hun til gengæld har et noget anstrengt forhold til. Eva har aldrig været et dydsmønster. Hun er rastløs, lettere utilpasset og fandenivoldsk, og efterhånden som fortællingen tager form, forstår man mere og mere, hvorfor hun er blevet, som hun er.

Louise Østergaard kommer selv fra en mindre by i Nordjylland, det mærker man i hendes beskrivelse af området og menneskene.

Claus læser J.J. Marric

Jeg har altid læst mange krimier, og har derfor også en interesse i kriminallitteraturens historie. Det betyder, at jeg en gang imellem også læser ældre serier, som danner grundlaget for nogle af nutidens serier. Ofte gode oplevelser i andre historiske tidsrammer og i anderledes (lidt konservativ) skrivestil.

For nyligt faldt jeg over J.J. Marric’s serie om kriminalkommissær George Gideon fra Scotland Yard – en serie på 21 bind skrevet mellem 1955 og 1975, hvoraf 13 bind er udkommet på dansk.
En serie i en nøgtern stil, hvor Gideon er den rolige hovedperson med den gode hukommelse, der sagtens kan overskue flere sager samtidigt. Andre betjente i Scotland Yard har også deres betydning i opklaringsarbejdet, så selvom Gideon er den overskyggende personlighed, er der tale om kollektivromaner, og som en af de tidligste serier inddrages også Gideons familieliv og den samfundsmæssige udvikling.

Og så er det en af de 'blå titler' på eReolen som du altid kan låne.

 

Dea læser 'Mænd viser mig deres pik'

Bogen er skrevet af journalisten Caroline Hainer og oversat fra svensk. Det er en grundig undersøgelse af spørgsmålet: ”Hvorfor sender mænd dick pics?”.

Forfatteren tager os med gennem både kulturelle og biologiske forklaringer og synspunkter på fænomenet, på en måde der er skiftevis morsom og fascinerende. Jeg er vild med skæve og tilgængelige fagbøger, og ”Mænd viser mig deres pik” er en klar anbefaling til alle dem, der er nysgerrige på (dating)kultur.

Lone læser 'En dyrbar fangst'

De to søstre Lina og Louise har hver deres grunde til at flygte fra Stockholm og til et andet liv. Louise har været en succesfuld journalist i over 30 år, mens Lina har opbygget en succesfuld delikatesseforretning. Da Lina opdager hendes nabo har været privatdetektiv i det skjulte, bliver det startskuddet til en ny karriere. De to søstre slår pjalterne sammen og går i gang med at opklare en sag om en forsvunden teenager.

Det er en svensk hyggekrimi med et charmerende par i spidsen af opklaringen. Bogen er starten på en ny serie, som det skal blive interessant at følge i de kommene bøger.

Materialer