Personalet læser i ferien

12.07.23
Personalet ved Vejen Kommunes Biblioteker læser mange bøger hver måned. Her fortæller vi om de bøger vi læser i vores sommerferie, og som du måske kunne finde interessante.

Susanne læser "Landet på livet"

Giv lige denne lille bog på kun 116 sider en chance. Den står og gemmer sig på hylden og bliver overset.
Som barn kørte vi ofte den kønne vej ned til indkøbsturen i Rudbøl, igennem alle Ballum’er og jeg så tydeligt landskabet for mig, da jeg læste bogen.

Jeg glædede mig over forfatterens naturbeskrivelserne af marsklandet, de små anekdoter fra familien, hvordan familien må evakueres under en stormflod, fordi deres hus ligger helt ude ved Ballum dige, de strandede kaskelothvaler på Rømø, cykelturen til Rudbøl og forsøg på at købe sprut i grænsebutikken  og mange andre af forfatterens barndomsoplevelser

Ida læser "Utålmodige hjerter"

Den unge fattige officer dukker op på grund af forskellige omstændigheder til et meget fornemt middagsselskab. Almindelig høflighed gør at han byder husets datter op til en dans, og opdager for sent at hun er lam. Dybt skamfuld forlader han selskabet, men sender næste dag en undskyldning, og bliver inviteret til at besøge datteren. Af ren medlidenhed begynder han at holde hende med selskab. Det udvikler sig….

En fantastisk velskrevet bog, der kommer vidt omkring. Magt, kærlighed, ensomhed, rig og fattig. En fars specielle forhold til sit barn og meget andet. Bogen blev første gang udgivet i 1939. Kan kun anbefale…… LÆS BOGEN

Mette S-P læser ’Sommerhus’

Asta og hendes forældre og storebror Magnus besøger farmorens sommerhus ved Sejerøbugten på Vestsjælland mange gange i løbet af året.
De deler sommerhuset med farens søskende og nogle gange er de i sommerhuset sammen med farmoren.
Asta er 11 år ved bogens begyndelse og ca. 15 år i slutningen.
Det er dejlige, positive oplevelser uden den store dramatik.
Vi hører om strandliv og leg i skoven med sommerhusvennerne, og om hvordan det føles at ankomme til huset, og om dufte og smage, om havefester, udflugter og om tristheden ved at skulle forlade stedet.
Indimellem får man lidt fakta om områdets geografi og historie, så man ender med at føle sig stedkendt.

’Sommerhus’ er en fin lille stemningsfuld roman, som jeg gerne vil anbefale dig at læse.

Mette M. læser "Strøm"

Strøm er en barsk og bevægende roman, der med sort humor fortæller om en dansk families drømme, håb og almindelige mislykkethed.

Bogen forgår fra 1966 til 1987 og romanen tager os med ind i det nybyggede parcelhus og det udsyrede kollektiv, ud på byggepladsen og fabrikken, til Afghanistan med kufferten fuld af hash og om bord i shippingbranchens eventyrlige Wild West. Bogen er inspireret af Michael Holbeks egen families brogede historie og der sker ikke så lidt….

Det er en rigtig god bog med rigtig mange tidsbilleder som mange kan huske eller relaterer til. Bogen er rørende og velfortalt og jeg var i hvert fald godt underholdt.

Pernille læser "Jeg er egentlig ikke sådan"

Jeg er kun lige gået i gang med ”Jeg er egentlig ikke sådan” af norske Marie Aubert, men allerede i første kapitel kan man mærke spændingerne hos familien, der lige straks skal holde konfirmation for datteren Linnea.
Fortalt gennem Linnea, hendes far, farfar og faster får vi et indblik i, hvilke længsler, fortielser og bekymringer, de hver især går med, og man kan både fornemme, at der er konflikter generationerne imellem, og at familien er truet af opløsning.
Det er en lille roman på lidt over 200 sider, der er skrevet i et hverdagsagtigt sprog med masser af dialog, så jeg er sikker på, jeg flyver igennem den.

Lone læser "Efter lukketid"

For et par år siden udkom forfatterens første roman "Rå" som var en uforudsigelig, intens og spændende roman, så jeg har store forventninger til denne nye. Det er måske mere en krimi end forfatterens første bog, men det er jo også godt nok.
I denne krimi bliver alle ansatte i en Blockbusterforretning på nær én skudt en aften og gerningsmanden flygter. Femten år senere sker det samme i en isforretning. Nu sætter FBI alt ind på at få opklaret sagen og langsomt kommer der fart på sagen som bringer flere twist og spændende plot i spil
Jeg ser frem til en dejlig pageturner som kan underholde mig en dags tid på solsengen.

Materialer