"Familien flytter" #1

Dagbog fra dagene op til åbningen af det nye bibliotek

Vejen Kommunes Biblioteker er på vej ind i en ny tid. Vi har fået en ny leder, hovedbiblioteket flytter snart til nye lokaler, og i den forbindelse er der mange bolde i luften.
Biblioteksleder Kasper Østergaard Grønkjær vil hver måned op til den store dag, hvor døren til et nye hovedbibliotek og det fornyede bibliotek går op, dele den lille flyttedagbog over perioden her på siden.
"Familien flytter" kalder vi den. Her er første dagbogsindlæg fra Kasper:

Byggesten på byggesten på byggesten! Sådan er bibliotekets virkelighed lige nu - i mere end én forstand. Dag for dag kan vi, sammen med borgerne i Vejen, se det nye bibliotek ved Alpha Tower blive transformeret fra drøm til nu, om ganske kort tid, virkelighed.

Det at flytte er noget særligt, som i mange tilfælde bringer hele følelsesregisteret på arbejde. Man glæder sig til det nye, men kan nok alligevel ikke undgå at blive ramt af en stille melankoli over de mange familiære minder man har samlet i det gamle.

Det kan være, at man kommer til at stoppe op uden for børneværelset og tænke tilbage på de mange godnathistorier man har læst for sine børn, imens de trygt lå i deres seng, lyttede intenst og indlevede sig i de børnelitterære universer. Eller der, ved køkkenbordet hvor de samme børn, efter møje og besvær endelig knækkede læsekoden!

Når familien flytter bør man stoppe op og mindes, samle de gode stunder og værdier man har skabt sammen og finde frem til det man vil bringe videre med til det nye.

Læsning, og primært fritidslæsning, kommer til at fylde mere i vores bevidsthed i det nye bibliotek.
På biblioteket har vi altid glædet os over at se børn og unge vokse op til at blive demokratiske og dannede vokse mennesker, der evner at tænke kritisk, forstå komplekse situationer og udvise empati. Sådanne evner skal trænes og holdes ved lige. Derfor vil biblioteket have fritids- og lystlæsningen hos både børn og voksne som et stærkt indsatspunkt. Vi går alle rundt med den der mystiske og usynlige taske på ryggen, og vi tror på vigtigheden i at vi alle dag for dag fylder vores kulturelle rygsæk.

/Kasper