Familien Flytter # 4

Dagbog fra dagene op til åbningen af det nye bibliotek

Vejen Kommunes Biblioteker er på vej ind i en ny tid. Vi har fået en ny leder, hovedbiblioteket flytter snart til nye lokaler, og i den forbindelse er der mange bolde i luften.
Biblioteksleder Kasper Østergaard Grønkjær vil hver måned op til den store dag, hvor døren til et nye hovedbibliotek og det fornyede bibliotek går op, dele den lille flyttedagbog over perioden her på siden.
"Familien flytter" kalder vi den. Her er fjerde dagbogsindlæg fra Kasper:

Oftest ser man på en flytning som noget der bare skal overstås. Flytterod over det hele, ting man troede var gemt et sted viste sig måske ikke at være der, eller man vader rundt i glemte sager der dukker op fra gemmerne.
 
Men en flytning er ikke kun et par rum, man forlader. Det er også et område, hvor man måske har været så heldig at have nogle gode naboer. Naboer der hjælper hinanden ved lån af en hækkeklipper, en trailer, en kop sukker eller sågar ser til hinandens hjem i feriesæsonen.
Måske har de samme naboer til gadefesten aftalt, at de kunne da bygge en legeplads til ungerne, stille nogle fodboldmål op, eller holde fælles flagdage.
 
Det er er kulturen mellem mennesker der driver værket, der hvor de personlige initiativer bliver brugt til at give noget af sig selv til glæde for andre.
 
Hos Vejen Kommunes Biblioteker har vi haft gode naboer, rigtig gode naboer. Men vi glæder os samtidig også til at få nogle nye når biblioteket om kort tid flytter ind i nye rammer.
 
Biblioteket vil arbejde for at kulturformidlingen, og -skabelsen, kommer til at foregå i samspil med hovedbibliotekets nye naboer på den anden side af jernbanesporet i Vejen, men også med de mange borgere i Vejen Kommune der brænder for sagen. Ildsjælene og igangsætterne, de fælles-skabende og de deltagende.
 
Kultur er noget vi giver til hinanden for at kunne blive klogere på os selv og de andre, på vores arv og vores historie. Med over 220.000 besøgende står det klart at bibliotekerne og kulturen står stærkt, og hvis vi vil, kan vi lave endnu mere kultur. Sammen.
/Kasper