Bogforside

Mette anbefaler

Den bedste krimi jeg har læst i 2020

Man ved, at en krimi er god, når man glæder sig til næste gang, man får tid til at sætte sig og læse videre i historien.

'Pigen under jorden' er god - virkelig god

Bogen har en stærk, klog og overbevisende heltinde. 
Hun hedder Ruth Galloway, hun er single sidst i 30'erne, professor i arkæologi og lettere overvægtig, hvilket går hende på.
Hun bor i et lille hus sammen med sine to katte, Sparky og Flint, tæt på saltmarsken ved King's Lynn i North Norfolk i det østlige England.

Da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken, tror de, det er rester af Lucy Downy, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere, og de tilkalder Ruth Galloway i hendes egenskab af arkæolog og knogleekspert. Hun konstaterer dog, at knoglerne er mere end tusind år gamle.

Ruth indleder efterfølgende et samarbejde med vicekriminalkommisær Harry Nelson om opklaringen af mysteriet om Lucy og om endnu en piges forsvinden.

Bogen har stærke og stemningsfulde miljøbeskrivelser og et solidt plot, og Ruth og de andre personer er levende beskrevet.

Forfatteren Elly Griffith har indtil videre skrevet 10 romaner i serien om Ruth Galloway, hvoraf de 7 er oversat til dansk.

'Pigen under jorden' kan lånes både i papirudgave og på eReolen både som ebog og elydbog.

Mette med krimi

Materialer