106. indlæg - "Knust kærlighed eller på den lyserød sky?"

Af Lone Pedersen

I næste uge er det Valentinsdag – det er ikke en dag, som vi”fejrer” i min familie. Det er en dag som alle andre. Men for nogle er det jo en stor dag. Dagen, hvor kærligheden skal flyde, og partneren skal overøse en med røde roser, chokolade, spændende overraskelser og andre lækkerier.
Nogle vil mene, at det er endnu en amerikansk skik, som er ved at overtage de danske skikke, på linje med, at Halloween skygger mere og mere for fastelavn.

Og det er det måske også, men hvorfor alligevel ikke hoppe med på vognen, så meget som du nu vil? I USA er det egentlig meningen, du skal sende din udkårne et kærlighedskort, så du kan jo starte der, hvis du vil være med, og så er det jo op til dig, hvor meget du vil gøre ud af dagen ellers.

Men skal det nu også være med så megen pomp og glitter? Hvorfor ikke gøre noget andet lækkert for din bedre halvdel. Invitere på en gåtur og afslut med at lave lækker aftensmad sammen (eller hent maden på jeres yndlings take-away-sted).

Hvem siger for resten, at det lige skal være den 14. februar, vi skal gøre alle de ting? Hvorfor ikke gøre det den dag, vi selv har lyst? Det er måske en bedre idé at huske på hinanden i hverdagen og påskønne hinanden hver dag. Selvom det jo da er dejligt at blive forkælet lidt ekstra en dag en gang imellem. Men det kan man jo også sagtens alligevel.

Så er der dem, som lige nu ikke har en bedre halvdel. De vil måske føle sig udenfor alt det kærlighedshejs. Det behøves de ikke – de kan kaste kærligheden på deres hund eller en undulat og overøse den med kærlighed og sjov. Og hvis drømmen er en kæreste, så fortvivl ikke – der er altid hjælp at hente i drømmen om en kæreste i filmens verden eller i bøgernes mange sider, der er kærlighed i alle afskygninger og farver.

Jeg er ikke den store læser af svimlende kærlighedsbøger, men en romantisk historie går jeg ikke af vejen for. Mange kender jo allerede forfatterne Jenny Colgan, Jojo Moyes eller Lucy Dillon og deres søde historier, som også indeholder andet end romantik. Men der er kommet mange på banen i de senere år i denne genre. En forfatter som Veronica Henry eller Santa Montefiore kan varmt anbefales.
Vi er på landet i England og romantikken florerer mellem yndige landsbyhuse med stokroser op ad væggene, græssende får på markerne og pubber på flere gadehjørner. Det er yngre mennesker i 30’erne, der har svært ved kærligheden, vi hører om, men det er ikke drivende sentimentalt. Det er derimod hverdagsagtigt med et strejf af udlængsel i disse indelukkede tider. Det er personer, som har prøvet noget i livet og er blevet slemt skuffet, hvorfor de har svært ved at tro på kærligheden igen.
Netop den kærlighed er ikke bare let at få på benene, der er altid benspænd på vejen. Om det er familien, som spiller ind, eller det er fortidens fortrædeligheder kommer ud på et - og bare rolig, de skal nok få hinanden til sidst.

Måske du alligevel får lyst til at forkæle én, der står dig nær, så køb en æske chokolade og hyg jer sammen med at dele indholdet til Valentinsdag i næste uge.

Klummen blev bragt i Vejen Avis i uge 6 i 2021