117. indlæg "Snør vandrestøvlerne og kom ud i naturen"

af Lone Pedersen

Marts måned er her med blå himmel og lækkert solskin. Lige noget som indbyder til en god vandretur. Måske det er lidt koldt for fingrene, men så må du beholde vanterne på. For der er ikke noget så skønt som en travetur i solskin og få friske røde kinder.

Jeg har ikke en drøm om at gå Caminoen som mange andre har, men det at gå en tur og indsnuse frisk luft, få sol på kinderne, tanke vitaminer i kroppen og iagttage naturen er en kilde til stor glæde for mig og min familie. Vi har en hund som også elsker de lange gåture, hvor hun kan stikke næsten dybt ned i græsset og snuse dyrelivet ind, så der er noget at drømme om når vi er hjemme i varmen igen.
Men nogle gange kan vi godt have brug for lidt nye ideer til hvor vi skal gå hen. Hvis du vil længere væk fra hjemmet, så findes der jo mange steder på nettet som kommer med forslag til vandreture. Men der er i de senere år også udkommet en del bøger med gode forslag til vandreture. Både i Danmark men også i udlandet.

Og når I nu er kommet der ud i naturen, hvorfor så ikke opleve lidt mere som familie. Det kan være i finder på nogle lege, såsom at spille kryds og bolle med muslinger og sten. Lav parkour på væltede træer o.lign. eller måske I er mere til at lave snobrød over et bål. Og samtidig lave lidt varm kakao over samme bål. Mums, det lyder faktisk ret lækkert ! Eller I er måske så friske at I tager et par nætter i et shelter?
Der er mange muligheder for både korte og lange ture ud i naturen. Og der er meget at se på derude. Både biller, fugle og træer kan være spændende at snakke videre om.

Her i Vejen Kommune er der også mange lækre og spændende gåture – både langs vand som f.eks. langs Kongeåen. Eller hvad med en tur i Åtte Bjerge? Så på den måde behøver du ikke gå langt hjemmefra for at komme ud i den herlige natur.

Hvis du savner ideer til hvor gåturen går hen, kan I jo starte med at gå ned på det lokale bibliotek. Her er der flere brochure med forslag til vandreture. Og så er der jo også alle bøgerne. Som sagt er der i de sidste par år udkommet mange bøger med forslag til vandreture. Både langs vandet og inde i landet. Der er bøger med forslag til hvad I kan lave på en sådan gåtur, hvis der skal være lidt mere indhold i turen.

Jeg har selv haft kig på bogen ”Den store turen går til vandreruter ved havet i Danmark” skrevet af Gunhild Riske. Det er en bog fyldt med gode vandreture rundt i landet, så jeg tror familien skal en tur til Fynshoved i den kommende weekend, hvis vejret er til det.

Men uanset hvor turen går hen, så er det godt at komme udenfor og tanke sol og vitaminer efter en lidt lang og mærk vinter.