127. indlæg "Sommeren er på vej "

af Lone Pedersen

Kan du mærke det? Sommeren er på vej – varme, sol og lyse aftener som går over i lange lyse nætter. En skøn årstid hvis du spørger mig.
Der er aftener i sigte med grill, kolde drikke og samvær med venner og familie. Og så begynder sommerferien også at lure i horisonten for de fleste. Skolebørnene glæder sig nok efterhånden til ferien, og forældrene ser også frem mod fridage og mulighed for at slukke vækkeuret.
Jeg synes det er virkelig hyggeligt at dase en hel dag i haven på en solseng, med en bog i hænderne. Og nu sommeren nærmer sig for alvor, får jeg mere og mere lyst til de lidt lettere historier. Og gerne historier om nogle som rejser ud i verden, enten på ferie eller for at opleve verden på ny. Så kan jeg allerede nu begynde at drømme mig afsted på ferie, selvom der er nogle uger til det er min tur til sommerferie.

Da jeg forleden satte bøger på plads, faldt jeg over Sheila O’Flanagan ”Kvinderne der stak af”. Forsiden så dejligt indbydende ud, og handlingen bagpå lød rigtig spændende. Så den bog kom med mig hjem efter endt arbejdsdag. Samme eftermiddag gav jeg mig i kast med bogen, og jeg blev ikke skuffet. Det er en skøn fortælling om to kvinder der hver for sig rejser ud i verden. Grace er taget på en rejse planlagt af hendes afdøde mand, og det er en litterær skattejagt gennem Sydeuropa. Hun får snart følgeskab af Deidra, der har stjålet sin ekskærestes bil, som hun dog snart mister.
På rejsen gennem Frankrig og Italien, finder de to kvinder sammen i et nyt venskab og får igen mod på livet.

En bog i samme lette genre er Isabelle Broom ’Det var en vintermorgen’. Måske ikke lige den titel jeg først ville vælge på hylden, ligesom forsiden måske heller ikke helt signalerede hyggelæsning. Men titlen fangede mig så jeg måtte have den med hjem.

Bogen handler om Genie der bor i England og er meget nedtrykt fordi hendes adoptivmor er død. Da Genie opdager hendes biologiske mor lever og bor i New Zealand, tager Genie på rejse sydpå.
Jeg blev ikke skuffet – det er en skøn fortælling om at rejse ud i verden og finde sig selv igen. Lige en bog til en sommerdag i solen. Og den slags dage er der ikke langt til nu hvor de lyse aftener og nætter er kommet.

Begge bøger har taget mig med på en rejse ind i fantasien, og det er vigtigt vi også tager på sådanne rejser. Fantasien er med til at give os et rigere liv, både på sproget med også empatien.
Og så giver det mig nogle timer hvor jeg bare kan læne mig tilbage og nyde at få serveret en god historie.