112. indlæg "En grå januar går på hæld"

af Lone Pedersen

Januar er ved at rinde ud og dermed forsvinder noget af det grå, regnfulde og kolde vejr måske også. Men når det er regnfuldt og koldt udenfor, må der noget varme til indendørs.

Hvad er bedre end at synke ned i en lænestol med yndlingsbogen. At fordybe sig i bogen og ikke blive forstyrret før sulten melder sig. Og efter at have indtaget frokosten samtidig med du læser videre i din bog, for så igen at opsøge lænestolen for at læse videre. Men hvad så sidst på dagen når bogen er slut? Der opstår ofte et tomrum for mig hvis jeg har været så opslugt af læsningen. Jeg har heldigvis altid bøger hjemme i stakkevis, så der er noget at vælge og vrage imellem.
For det at lukke sidste side i en rigtig god bog, kan godt lede til af en nedtur. Jeg kan sommetider have svært ved at finde den næste bog, på trods af de mange bøger jeg har lånt med hjem fra biblioteket. For jeg er på en måde, ikke helt færdig med den forrige.

Jeg prøver at finde en ny bog som kan fange mig, læser måske 20 sider og lægger den så til side igen. Griber en anden bog og prøver med den, men det er heller ikke rigtigt så den lægges også væk. Til sidst må jeg erkende jeg ikke kan læse lige nu, for den sidste bog er stadig hos mig. For nogle som ikke læser, lyder det nok lidt sært. Men for mange læsere er det et velkendt problem.

Min læsning i januar har gået op og ned. Jeg har læst et par bøger i rap i hver sin genre (en krimi af Finn Halfdan & feelgood af Rachael Lucas) og kunne lide dem begge, men har så haft svært ved at finde ud af hvilken jeg skulle give mig i kast med som den næste. Der har jeg så opdaget jeg let kan få hjælp af en god lydbog.

Her kigger jeg især efter et par af mine yndlingsoplæsere når jeg skal vælge næste bog. For med lydbøger er det vigtigt jeg kan lide oplæseren, ellers synes jeg heller ikke om selve bogen. Og det er jo ikke fair overfor forfatteren.
En af mine yndlingsoplæsere er Paul Becker. Han har indlæst over 600 bøger indenfor forskellige genrer og har en i mine øre, en fortryllende stemme som passer godt til krimier og thrillers.  Paul Becker var også for mange år siden den som fik sat gang i min lydbogslytning. Det er så mange år siden at det var kassettebånd jeg lyttede til. Der skulle vendes bånd efter ca. 45 minutter og så kunne jeg håbe på et af båndet ikke knækkede.

Nu har jeg givet mig i kast med lydbogen ”Trojanske heste” skrevet af Iben Bertelsen og Jan Schwerdfeger – det er del to i en serie om politikommisær Leo Brix. Det er bøger der er skrevet i 2017-18 og som foregår i 2020 hvor Danmark er i knæ efter et voldsomt terrorangreb. Der er skjulte kræfter i Europa der prøver at overtage hele verden, men ikke alle følger deres regler.
Det er nogle spændende fortællinger som egner sig glimrende til lydbog – de findes nemlig på eReolen som det der hedder blå titler. Altså titler du altid kan låne, også selvom du har brugt din kvote i denne måned. Jeg glæder mig allerede til jeg kører hjem fra arbejde i eftermiddag, så jeg kan høre mere af Paul Beckers lære stemme… nå ja og finde ud af hvad Leo Brix gør ved banditterne!