114. indlæg "Børnenes ferie"

af Lone Pedersen

Det er midt i vinterferien og børnene nyder helt sikkert deres feriedage. Det samme gør forhåbentlig de voksne som holder ferie sammen med deres børn eller børnebørn.
Uanset om I er bortrejst i ferien eller holder den hjemme, så er det jo altid dejligt med tid til familien.
Her kan biblioteket være en af jeres udflugtsmål. I kan tilbringe timer på biblioteket med at lege, spille spil, læse i materialerne eller samle en stor stak bøger sammen for at slæbe med hjem og læse dem der.

Og hvad er det så der hitter på børneområdet i øjeblikket. Ja, Thomas Brunstrøms billedbøger om Sallys far har været et stort hit længe. Og det ser ud til at blive ved. Thomas Brunstrøm har skrevet andre bøger – en serie om Eddie der går i børnehave, ligesom han har skrevet om Anton & farmor. Begge serier er også sjove og kan måske erstatte lidt af længslen efter den pinlige far.

Er det fordi I har lyst til at lave noget sammen er perleplader altid et hit. Det er det i alle tilfælde når vi her på biblioteket finder vores perler og plader frem til fri afbenyttelse.
Måske I har brug for ny inspiration til hvilke figurer børnene skal lave eller nye ideer til hvad I også kan bruge perlerne. Der findes flere bøger om perler, en forfatter som Anja Takacs har skrevet flere bøger om det emne, men også en forfatter som Betina Houlind Kruse har skrevet flere flotte bøger om det at lege med perler.

I denne uge er der flere tilbud på Vejen Kommunes Biblioteker til familierne. Nørdehjørnet holder workshops flere gange på alle fire biblioteker, så der er rig mulighed underholdning på biblioteket. En dag leger vi med kuglebanen på trappen i Vejen. Hver dag er der Vinterbio på Vejen Bibliotek og alle fire biblioteker kan i på enkelte dage sy monstre, lege med kogledyr eller noget helt andet.

Og husk når det bliver lidt for meget og I kan mærke de mindste har brug for lidt tid for sig selv, så kan I kigge forbi www.børnebiffen.dk. Her finder I børnefilm for de 3-7 årige og der er ingen begrænsninger for hvor mange børnene ser. Så der er rig mulighed for  at I kan få nogle gode oplevelser sammen.